یکی از مهمترین مواردی که در طراحی سایت و مدیریت وبسایتها باید با آن آشنایی داشت، سیستمهای مدیریت محتوا است. مشهورترین سیستم مدیریت محتوا در جهان، وردپرس است که به دلیل امکانات بالا، سهولت در استفاده و دسترسی مناسب کاربردی بسیار وسیع دارد. شما میتوانید پس از بررسی آن که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ با کاربردهای متعدد این ابزار آشنا شده و در زمینه طراحی و ارتقای وبسایت خود از آن استفاده نمایید.
در این مقاله خواهید خواند:
سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست ؟
با توجه به آنکه وردپرس در زیرمجموعه سیستمهای مدیریت محتوا قرار میگیرد، بهتر است پیش از پرداختن به تعریف وردپرس و کاربردهای آن با تعریف سیستم مدیریت محتوا آشنا شوید.
سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) سیستمی است که از آن برای مدیریت محتوای یک وبسایت بدون نیاز به دانش تخصصی برنامهنویسی استفاده میشود.
یک سیستم مدیریت محتوا از دو عنصر اصلی شامل برنامه کاربردی مدیریت محتوا (CMA) و برنامه کاربردی تحویل محتوا (CDA) تشکیل میشود. از یک سیستم مدیریت محتوا میتوان در موارد مختلفی از جمله: ایجاد محتوای سایت، مدیریت محتوای سایت، انتشار مطالب و نمایش آن در سایت استفاده کرد.
وردپرس چیست؟
پس از آشنایی با cmsها بهتر است به این سوال که وردپرس چیست پرداخته شود؟ وردپرس مشهورترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است که افراد با استفاده از آن میتوانند بدون نیاز به دانش برنامهنویسی و بهرهمندی از اطلاعات تخصصی در حوزه طراحی سایت، برای ساخت وبسایت و پوستههای متفاوت اقدام کنند.
با توجه به رایگان و متن باز بودن وردپرس، افرادی که در حوزه برنامهنویسی تخصص دارند، میتوانند به سادگی فضای وردپرس را شخصیسازی کرده و به کمک آن وبسایت مورد نظر خود را طراحی کنند. این ابزار با زبان PHP برنامهنویسی شده و توسط پایگاه داده Mysql پشتیبانی میشود.
تاریخچه وردپرس
در سال 2003 فردی به نام مت مولنوگ، وردپرس را با هدف وبلاگنویسی راهاندازی کرد. قابلیتهای این سیستم مدیریت محتوا و ساختار کد باز (Open Source) بودن آن موجب شد تا به مرور زمان علاوه بر وبلاگنویسی، از این پلتفرم برای طراحی و راهاندازی وبسایت نیز استفاده شود.
بررسی کاربردهای وردپرس
امروزه در طراحی و ساخت طیف وسیعی از وبسایتها، از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میشود. برای آنکه بدانید چرا وردپرس یاد بگیریم؟ باید با کاربردهای این پلتفرم آشنا شوید. به طور کلی در زمینههای مختلفی میتوان از وردپرس استفاده کرد که برخی از این موارد به شرح زیر است:
وبلاگ نویسی
همانطور که در بررسی تاریخچه وردپرس چیست به آن پرداخته شد، پلتفرم وردپرس اولین بار با هدف وبلاگ نویسی و ایجاد و مدیریت وبلاگها ساخته شد که به شما امکان تولید محتوا را میداد. با استفاده از وردپرس میتوان به سادگی پستهای مختلف وبلاگ را ایجاد و منتشر کرد.
طراحی سایت
ابزارهای مختلف وردپرس به افراد این امکان را میدهد تا بتوانند بدون نیاز به دانش تخصصی برنامهنویسی، قالب و شکل ظاهری یک سایت را طراحی کرده و برای افزایش تعداد کاربران و ایجاد تجربه کاربری مناسب برای مخاطبان از وردپرس استفاده کرد.
ساخت فروشگاه
با استفاده از افزونههای موجود در وردپرس میتوان به سادگی انواع وبسایتهای فروشگاهی را ایجاد کرده و بستری کاربردی با ظاهری مناسب را برای کاربران و مشتریان خود ایجاد کنید. ساخت سایت فروشگاهی با وردپرس موجب افزایش حضور آنلاین و گسترش بازدهی سایت میشود.
ساخت انجمن
اگر پیش از این با انجمنها مواجه نشدهاید و نمیدانید انجمن وردپرس چیست و چگونه میتوان آن را طراحی کرد؟ یکی از انواع وبسایتها که ساختاری تعاملی داشته و بستری بسیار مناسب برای پرسش و پاسخ و ارتباط برقرار کردن کاربران مختلف یک سایت با یکدیگر محسوب میشود، انجمن است. در قالب وردپرس میتوان وبسایتهای اجتماعی و انجمنهای آنلاین را ایجاد کرده و از طریق ابزارهای آن به مدیریت گفتگو و ارتباط با اعضا بپردازید.
آموزش نصب وردپرس روی هاست
برای استفاده آسان و بدون دردسر از وردپرس در زمینه طراحی سایت و سایر حوزهها باید پیش از هر چیز ربات وردپرس را روی هاست خود نصب کرده باشید. در ادامه با بهترین روش برای نصب آسان و راحت وردپرس روی هاست آشنا خواهید شد:
قدم اول ؛ ایجاد حساب کاربری در شرکت میزبانی
اولین قدم برای نصب وردپرس چیست و چگونه میتوان آن را روی هاست نصب کرد؟ اولین قدم ساخت حساب کاربری در شرکت میزبانی به شمار میآید. امروزه شرکتهای مختلفی در سرتاسر جهان در زمینه ارائه خدمات هاست فعالیت میکنند که بسیاری از آنها در داخل کشور نیز فعالیت دارند. برای استفاده از امکانات وردپرس برای طراحی سایت، باید یک حساب کاربری در یک شرکت میزبانی ایجاد کرده و پس از خرید دامنه و هاست، فرایند ثبت نام را تکمیل نمایید.
دانلود آخرین نسخه وردپرس
در قدم بعد برای استفاده از وردپرس، باید آخرین نسخه آن را از طریق وبسایت رسمی وردپرس دانلود کرده و نصب کنید. پس از دانلود فایل باید به مسیری که فایل در آن دانلود شده رفته و فایل را از حالت zip خارج کنید. سپس دوباره تمامی محتوایات پوشه وردپرس را انتخاب کرده و آن را به حالت zip فشردهسازی نمایید.
بارگذاری فایل روی هاست
پس از انجام مراحل قبل، نوبت به بارگذاری فایل بر روی هاست میرسد. برای این کار میتوانید پس از ورود به هاست به بخش Legacy File Manager مراجعه کرده و در صفحه جدید پوشه Public_html را انتخاب کنید.
با ورود به این پوشه تعدادی فایل در داخل آن مشاهده میکنید، تمامی فایلهای موجود در پوشه را انتخاب کرده و آنها را حذف نمایید.
حال میتوانید با کلیک بر روی دکمه Upload Files To Current Directory فایل وردپرسی خود را انتخاب کرده و بر روی هاست آپلود کنید. پس از اتمام فرایند آپلود فایل، فایل وردپرس بصورت زیپ در پوشه Public_html قرار میگیرد که شما میتوانید از طریق گزینه Extract آن را از حالت زیپ خارج نمایید.
ساخت دیتابیس
برای ساخت دیتا بیس مورد نیاز وردپرس، در قسمت دایرکت آدمین باید گزینه MySQL Management را انتخاب کرده و سپس برای ایجاد دیتابیس بر روی گزینه Create New Database کلیک کنید.
در قدم بعد، باید برای دیتابیس خود مشخصات کاملی شامل، نام، نام کاربری و رمز عبور را تعیین کرده و پس از تکمیل آن گزینه Create را انتخاب کنید تا ساخت دیتابیس شما تکمیل شود. پس از انجام مراحل میتوانید برای انجام تنظیمات و پیکربندیهای مرتبط با وردپرس اقدام کنید.
توابع وردپرس چیست ؟
تابعها در برنامهنویسی کدهایی هستند که وظیفه یا عملکرد مشخصی را انجام میدهند. استفاده از تابعها به برنامهنویسان این امکان را میدهد تا بتوانند بدون نیاز به نوشتن کدهای طولانی عملکرد مشخصی را بارها و بارها تکرار کنند.
به عنوان مثال برای محاسبه فاکتوریل یک عدد ممکن است نیاز به چندین خط کد باشد؛ اما با استفاده از تابع آن میتوان این فرایند را به سادگی انجام داد. در بستر وردپرس نیز تابعهای مختلفی برای سهولت در استفاده و بهبود عملکرد وجود دارد که شما میتوانید به سادگی از آنها استفاده کنید.
برای استفاده از توابع وردپرس باید آشنایی نسبی با برنامهنویسی داشته باشید. با توجه به آنکه وردپرس بر پایه زبان برنامهنویسی PHP طراحی شده، بهتر است برای استفاده از این سیستم با مفاهم اولیه پی اچ پی آشنا شوید.
به طور کلی از توابع وردپرس میتوان در افزونه وردپرس و همچنین در قالب وردپرس استفاده کرد. در افزونه وردپرس معمول تعداد زیادی فایل PHP وجود دارد که توابع وردپرس را نیز در بر میگیرد. برای افزونه وردپرس وجود یک سند اصلی به نام خود افزونه ضرورت دارد.
به غیر از سند فایلهای پی اچ پی ممکن است فایلهای دیگری نیز وجود داشته باشند که باید تمامی آنها را در پوشه اصلی افزونه قرار داد. در مورد قالب وردپرس نیز یک سند اصلی به نام Functions.php وجود دارد که توابع وردپرس در آن سند قرار میگیرند. علاوه بر این سند، میتوان فایلهای دیگری نیز ساخت که دارای توابع وردپرس با پسوند php باشند؛ اما تمامی آنها باید در سند Functions.php درونریزی شوند.
در صورتی که فرایند درون ریزی به شکل صحیحی انجام نگیرد، وردپرس نمیتواند به شکلی مناسب توابع را فراخوانی کنید و فرایند طراحی سایت با مشکل مواجه میشود. با استفاده از این توابع شما میتوانید از تکرار بیهوده کدها و شلوغ شدن کدها جلوگیری کرده و تغییراتی استاندارد و اصولی را در کدهای خود ایجاد کنید.
چرا می گویند وردپرس امن نیست؟
با توجه به شهرت و کاربرد گسترده وردپرس در سرتاسر جهان، قدری عجیب است که به امنیت و سیستمهای محافظتی این CMS ایرادی وارد شود. حدود 12 درصد وبسایتهای موجود در جهان از وردپرس استفاده میکنند و به همین دلیل وردپرس بستری اثبات شده در بین سایت های معتبر به شمار میآید.
طبیعتا با وجود محبوبیت بالا و کاربرد گسترده وردپرس، هکرها نیز تمایل بالایی دارند تا به این سیستم و وبسایتهای مختلف آن نفوذ کرده و به اطلاعات مهم آن دسترسی پیدا کنند. تیم امنیتی وردپرس از کارشناسان متخصص و باتجربهای تشکیل شده که امکان نفوذ و دسترسی به اطلاعات کاربران را به امری دشوار تبدیل میکنند.
با این وجود شما میتوانید برای افزایش امنیت سایت خود و به حداقل رساندن احتمال نفوذ افراد مهاجم به سایتتان، از روشهایی برای جلوگیری از هک شدن سایت استفاده کنید که در بخش بعد به آن پرداخته میشود.
افزایش امنیت در وردپرس
امروزه کاربران بسیاری از سیستم وردپرس برای طراحی و مدیریت سایت خود بهره میبرند. در کنار ایجاد یک طراحی زیبا و تجربه کاربری مناسب برای مخاطبان یک سایت، امنیت سایت و جلوگیری از ایجاد اخلال در عملکرد وبسایت و محافظت از اطلاعات کاربران نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به همین دلیل باید با راهکارهای مختلف امنیت وردپرس آشنایی داشت.
تغییر صفحه ورود به مدیریت وردپرس
در اولین قدم پس از نصب وردپرس، باید برای تغییر صفحه ورود به مدیریت وردپرس اقدام کرد. صفحه ورود به وردپرس به صورت پیشفرض Wp-login.php است که این صفحه را میتوان با به کار گرفتن افزونههای مختلفی تغییر داد تا امنیت سایت افزایش یابد. شما میتوانید با استفاده از افزونههایی نظیر Lockdown WP Admin امنیت صفحه ورود به مدیریت وردپرس را افزایش دهید؛ البته پیش از انجام این کار باید از اطلاعات هاست و سرور خود بکاپ تهیه کرده باشید.
بروزرسانی
در بازههای زمانی مشخص، نسخههای جدیدی از وردپرس منتشر میشود که هر کدام از این نسخههای جدید نسبت به نسخههای قبلی بروزرسانیها و موارد جدیدی دارند. ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که دلیل بروزرسانی وردپرس چیست و چه نیازی به آن وجود دارد؟ یکی از مواردی که معمولا در نسخههای جدید وردپرس به آن توجه میشود، افزایش امنیت وردپرس است، به همین دلیل بهتر است همواره وردپرس خود را آپدیت کرده تا بتوانید از قرار گرفتن آن در مقابل اختلالها و خطر هک شدن پیشگیری کنید.
انتخاب پسورد مناسب
یکی از اصلیترین روشهایی که معمولا هکرها برای دسترسی به یک سایت وردپرسی استفاده میکنند، یافتن پسوورد سایت است. بنا بر آمار، حدود 10 درصد از سایتهای وردپرسی به دلیل انتخاب پسورد نامناسب و ضعیف هک میشوند، به همین دلیل باید در انتخاب پسورد وسواس به خرج داده و پسوردهای دشوار و غیرقابل حدس را انتخاب کنید. پسورد انتخاب شده بهتر است ترکیبی از اعداد، حروف و کارکترهای مجاز باشد.
در نظر گرفتن محدودیت برای ورود به سایت
یکی از روشهای رایج برای هک کردن وردپرس، روش Brute Force است. در این روش فرد مهاجم پسوردهای مختلفی را برای ورود به یک صفحه وردپرس وارد کرده و به دفعات برای ورود به سایت تلاش میکند تا پسورد صحیح را بیابد. با در نظر گرفتن محدودیت برای تعداد دفعات ورود اشتباه رمز عبور، میتوان از این خطر پیشگیری کرد. افزونهای نظیر Limit Login Attemps میتواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
عدم استفاده از قابلیت های رایگان
با قدری گشت و گذار در اینترنت، با هزاران قالب و افزونه رایگان مواجه خواهید شد که توسط سایتها و سازندههای مختلفی ارائه شدهاند. در بسیاری از این قالبها و افزونههای رایگان، ممکن است کدهای مخرب و آسیب رسان قرار گرفته باشد که میتواند زمینهای مناسب برای نفوذ هکرها به سایت شما را فراهم کند، به همین دلیل بهتر است تا حد امکان افزونهها و قالبهای مورد نظر خود را از بسترهای مطمئن و مورد تایید تهیه کنید.
تهیه نسخه پشتیبان
بهتر است همواره از هاست خود نسخهای پشتیبان تهیه کرده باشید. این فایل بکاپ را در خارج از سرور نگهداری نمایید تا در صورت بروز هرگونه مشکل و خطایی بتواند. این موضوع تنها به دلیل تدابیر امنیتی و جلوگیری از هک شدن سایت نیست، در گذر زمان ممکن است اتفاقات غیرقابل پیشبینی مختلفی رخ دهد که برای رفع آنها نیاز به نسخه پشتیبان ضروری است.
استفاده از Captcha
استفاده از کپچا در وبسایتهای وردپرسی موجب میشود تا رباتها و سیستمهای مخرب نتوانند به سادگی به اطلاعات سایت دسترسی داشته و این موضوع موجب میشود تا امنیت وردپرس افزایش یابد. در بخشهای مختلفی از سایت از جمله صفحه ورودی، بخش نظرات و فرمهای مختلف میتوان از CAPTCHA استفاده کرد.
بررسی دلایل محبوبیت وردپرس
همواره از وردپرس به عنوان محبوبترین سیستم مدیریت محتوا و ابزاری بسیار کاربردی برای طراحی سایت یاد میشود، حال شاید این سوال برای شما ایجاد شده باشد که دلیل محبوبیت وردپرس چیست و چه عاملی وردپرس را به شهرت فعلی آن رسانده است؟
از جمله دلایل محبوبیت وردپرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رایگان و منبع باز بودن
در بخشهای قبل نیز به دفعات به این مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس نسبت به سایر سیستمهای مشابه اشاره شد. قابلیت منبع باز بودن وردپرس موجب شده تا در طول بیش از 20 سال فعالیت این پلتفرم، پروژهها، افزونهها و وبسایتهای مختلفی با استفاده از وردپرس انجام شود و افراد مختلف بدون محدودیت میتوانند وردپرس را دانلود کرده و مطابق با سلیقه و نظر خود وبسایتی را بسازند.
گسترده بودن
امکانات و قابلیتهای پرشمار وردپرس موجب شده تا بتوان با استفاده از آن هر نوع وبسایتی را طراحی کرده و امکانات اختصاصی مختلفی را برای آن در نظر گرفت. در حال حاضر وبسایتهای مشهور و کاربردی مختلفی نظیر: Sony music، Vogue، Ted Blog و Time با استفاده از وردپرس طراحی و ساخته شدهاند.
مخاطبان بالا
استفاده از وردپرس تنها به منطقه جغرافیایی یا طیف خاصی از افراد محدود نمیشود. افراد از سرتاسر جهان با تخصصهای مختلف از وردپرس استفاده کرده و از امکانات پرشمار آن بهره میبرند. وردپرس برای جامعه توسعهدهندگان و کاربران خود، رویدادها و کنفرانسهای مختلفی را بصورت آنلاین و آفلاین در نظر گرفته که افراد علاقهمند میتوانند در این رویدادها از تجارب افراد متخصص بهرهمند شده و به دانش خود بیفزایند.
سازگاری
تمها و افزونههای مختلف به شما این امکان را میدهد تا بتوانید به شکلی کامل بخشهای مختلف سایت خود را کنترل کرده و ظاهری اختصاصی و منحصر به فرد را برای آن به ارمغان بیاورید. تمها و افزونههای متعدد وردپرس از اصلیترین دلایلی است که آن را از سایر پلتفرمهای مشابه متمایز کرده و آن را به قدرتمندترین پلتفرم ساخت وبسایت تبدیل کند.
قابلیت های مهم وردپرس
پس از بررسی این موضوع که مزایای وردپرس چیست بهتر است با برخی از قابلیتهای کاربردی وردپرس نیز آشنا شوید:
سئو محور بودن
بهرهمندی از سئو (سازگار و بهینه شده برای گوگل) قدرتمند و رعایت اصول آن، اصلیترین راهکار برای جذب مخاطب و دیدهشدن یک وبسایت است. وردپرس از این نظر یکی از بهترین پلتفرمها محسوب میشود. افزونههای اختصاصی پرشماری در وردپرس قرار دارد که با استفاده از آن میتوان سئوی سایت را بهینه کرده و اصول آن را رعایت کرد. از جمله کاربردیترین افزونههای سئو در وردپرس میتوان به افزونه Yoast اشاره کرد.
بروزرسانی مداوم و قابلیت بک آپ گیری منظم
در بازههای زمانی مشخص، وردپرس بروزرسانیهای جدیدی را منتشر میکند که این بروزرسانیها در بهبود امنیت سایت بسیار موثر بوده و علاوه بر آن در هر بروزرسانی، عملکرد سایت بهبود یافته و نواقص پیشین آن برطرف میشود. افزودن ویژگیهای جدید و جلوههای بصری مناسب برای کاربران از جمله مواردی است که در بروزرسانیهای وردپرس به آن توجه میشود.
سازگار به زبان فارسی
متاسفانه بسیاری از سیستمهای مدیریت محتوا و طراحی سایت در جهان، از زبان فارسی پشتیبانی نکرده و این موضوع کار را برای کاربران فارسی زبان به امری دشوار تبدیل کرده است. وردپرس از این نظر نیز بسیار مناسب بوده و با پشتیبانی مناسب سازگار به زبان فارسی است. کاربران فارسیزبان میتوانند به سادگی با تغییر زبان وردپرس از تمامی امکانات آن به زبان فارسی بهرهمند شوند.
ریسپانسیو بودن افزونه های صفحه ساز
امروزه با توجه به آنکه بسیاری از کاربران برای مراجعه به وبسایتها و بررسی آن از تلفنهای همراه خود استفاده میکنند. حال خبر خوبی که میتوان داد، آن است که این پلتفرم؛ یعنی وردپرس واکنشگرا است. و شما میتوانید با افزونههای مختلف آن وبسایت خود را متناسب با نمایشگرهای مختلف طراحی کنید.
سرعت بالا
سرعت بسیار بالای وردپرس باعث شده تا برای بسیاری از افراد این سوال ایجاد شود که دلیل سرعت بالای وردپرس چیست و چگونه میتوان سرعت سایت خود را افزایش داد؟ سرعت وردپرس بسیار بالا بوده و با استفاده از آن میتوان سایتهای مختلف را با حداکثر سرعت ممکن راهاندازی کرد. علاوه بر آن افزونههایی نیز برای افزایش سرعت سایت در وردپرس طراحی شده که سرعت لود سایت را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد.
طراحی انواع سایت ها با وردپرس
یکی از دغدغههای مهم افرادی که قصد طراحی سایت با وردپرس را دارند، آن است که با وردپرس چه سایت هایی می توانیم راه اندازی کنیم؟ یکی از مهمترین دلایل جذابیت وردپرس در حوزه طراحی سایت، انعطافپذیری بالای آن است.
این قدرت انعطافپذیری و گستردگی وردپرس موجب شده تا بتوانید با استفاده از آن طیف وسیعی از وبسایتها را در حوزهها و زمینههای مختلفی با بهترین طراحی و ظاهر ساخت.
از جمله این وبسایتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
وب سایت شخصی
از همان ابتدای ساخت وردپرس، این پلتفرم با هدف ایجاد وبلاک و سایتهای شخصی طراحی شد؛ در نتیجه اولین وبسایتهایی که در وردپرس ایجاد شدند، سایتهای شخصی بودند. اینگونه وبسایتها میتوانند در حوزههای نظیر پرسونال برندینگ بسیار کاربردی بوده و به افراد این امکان را میدهند تا رزومه و دستاوردهای خود را با مخاطبان به اشتراک گذشته و از این طریق موقعیت شغلی یا اجتماعی خود را بهبود دهند.
سایت کسب و کار
امروزه بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و کوچک، برای معرفی هرچه بهتر خود به مخاطبان، از وبسایتهای اختصاصی برای کسب و کار خود استفاده میکنند. ابزارهای مختلف وردپرس به صاحبان کسب و کار این امکان را میدهد تا بتوانند با یک طراحی متناسب با حوزه کسب و کارشان، نظر مخاطبان را جلب کرده و به کمک امکانات مختلف وردپرس از جمله: معرفی محصول، جستجوی محصولات، دستهبندی، معرفی خدمات و … کسب و کار خود را ارتقا دهند.
وب سایت فروشگاهی
با گسترش سایتهای فروشگاهی و افزایش تمایل به خرید غیرحضوری، بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا محصول مورد نظر خود را بصورت اینترنتی و بدون دغدغه ترافیک و آلودگی هوا و … تهیه کنند. وردپرس در زمینه ساخت وبسایتهای فروشگاهی، بستری بسیار مناسب محسوب میشود. اگر تمایل دارید تا بدانید بهترین افزونههای ساخت سایت فروشگاهی وردپرس چیست بهتر است از افزونه هایی نظیر: WooCommerce و WpeCommerce استفاده کنید که با استفاده از آن به سادگی وبسایت فروشگاهی طراحی کرد.
سایت کاریابی
سایتهای استخدامی از جمله سایتهایی هستند که میتوان از طریق آنها به درآمد بالایی دست پیدا کرد. وردپرس در این زمینه بستر بسیار مناسبی را فراهم کرده تا افراد بتوانند به کمک امکانات آن سایتهای کاریابی مختلفی را راهاندازی کرده و از طریق جذب عضو و ساخت و ارسال رزومه کاری کسب درآمد کنند.
انواع سایتهای قابل طراحی با ودرپرس تنها به موارد ذکر شده محدود نمیشود و با استفاده از امکانات این CMS میتوان وبسایتهای متنوعی از جمله: سایت سفارش پروژه، سایت پرسش و پاسخ، سایت خیریه، سایتهای چندزبانه، سایت پادکست و … را طراحی و راهاندازی کرد.
هزینه ساخت سایت با وردپرس
با توجه به رایگان بودن وردپرس و امکان استفاده رایگان از افزونهها و امکانات مختلف آن، افراد میتوانند وبسایت مورد نظر خود را با صرف کمترین هزینه ایجاد نمایند؛ اما طبیعتی برای داشتن یک وبسایت اختصاصی و زیبا باید از افزونههای پیشرفته و قالبهای مناسب استفاده کرد. حال باید به این موضوع پرداخته شود که هزینه ساخت سایت وردپرس چیست و شامل چه مواردی میشود؟
برای ایجاد یک وبسایت مناسب از طریق وردپرس هزینههای مختلفی شامل: هزینه خرید هاست، دامنه، خرید قالب و افزونهها و سایر هزینهها را در نظر گرفت.
اگر قصد دارید تا طراحی سایت خود را به افراد متخصص در این حوزه بسپارید، هزینههایی نظیر: هزینه پشتیبانی سالانه و دستمزد طراحی نیز به هزینههای ذکر شده افزوده میشود.
به طور کلی اگر قصد دارید تا طراحی وبسایت با وردپرس را به افراد دیگر بسپارید، باید هزینههای مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده و بر اساس رزومه و نمونهکارها بهترین مجموعه را برای طراحی سایت خود انتخاب کنید.
دوست دارید طراحی اختصاصی داشته باشید؟ قالب اختصاصی بسازید
با بررسی اینکه وردپرس چیست و آشنایی با کاربردها و مزایای وسیع آن، باز هم نقدهایی از این پلتفرم مطرح میشود. زمانی که صحبت از طراحی سایت با وردپرس به میان میآید، یکی از نقدهایی که مطرح میشود، تکراری بودن و قالبهای مشابه وردپرس است. برخی از افراد معتقدند که طرحهای ارائه شده با وردپرس شباهت بالایی به یکدیگر داشته و به همین دلیل نمیتوان طرحی متمایز را به مخاطبان ارائه داد.
با وجود تمامی موارد گفته شده، افرادی که به داشتن یک طرح اختصاصی و منحصر به فرد در وردپرس علاقه دارند، نیز میتوانند برای ساخت سایت با وردپرس بدون نیاز به برنامه نویسی اقدام کرده و وبسایتی جذاب و کاربردی را به کاربران خود ارائه دهید.
طراحی یک وبسایت اختصاصی که قابلیت جذب مخاطبان پرتعداد در مدت زمان کوتاهی را داشته باشد، نیاز به داشتن تجربه در حوزه طراحی سایت و آشنایی با قوائد آن دارد، به همین دلیل بهتر است فرایند آن را به افراد متخصص و کارشناس در این زمینه بسپارید. متخصصان مجموعه آسمان در این زمینه شما را همراهی کرده و خدمات طراحی اختصاصی سایت را با هزینهای معقول به شما ارائه میکنند.
سوالات متداول
وردپرس چیست؟
وردپرس مشهورترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است که افراد با استفاده از آن میتوانند بدون نیاز به دانش برنامهنویسی و بهرهمندی از اطلاعات تخصصی در حوزه طراحی سایت، برای ساخت وبسایت و پوستههای متفاوت اقدام کنند.
اصلیترین مزیت وردپرس چیست؟
متن باز بودن و رایگان بودن وردپرس دو مزیت اصلی آن است که به افراد این امکان را میدهد تا با صرف کمترین هزینه، وبسایت اختصاصی خود را طراحی کنند.
با استفاده از وردپرس چه سایتهایی را میتوان طراحی کرد؟
با استفاده از وردپرس و امکانات مختلف آن، میتوانید سایتهای مختلفی از جمله: سایت شخصی، سایت فروشگاهی، سایت شرکتی، سایت آموزشی، انجمن و … را طراحی کنید.