امنیت سایت چیست و چگونه تامین می‌شود؟

امنیت سایت و برقراری آن همواره یکی از دغدغه های افرادی است که برای کسب و کار خود از وبسایت‌ها استفاده می‌کنند. با توجه به زمینه‌ی کاری سایت و اولویت‌های کسب و کار، نیاز به سطوح مختلفی از امنیت وجود دارد. وجود تفاوت در ساختار یک وبسایت وردپرسی نسبت به سایت‌های کدنویسی، باعث می‌شود روش‌های مختلفی برای برقراری امنیت و سطوح دستیابی به آن اجرا شود.

امنیت وبسایت ها

انواع وبسایت‌ ها

وبسایت‌ها را می‌توان بر اساس روش طراحی به دو دسته‌ی کلی تقسیم کرد:

  • سایت‌های کدنویسی شده
  • وبسایت‌هایی که با وردپرس ساخته‌شده‌اند

برقراری امنیت برای هر دسته از شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود. اقداماتی که برای ایمن سازی یک وبسایت و اطلاعات آن انجام می‌گیرد در هر کدام از این دو گروه، سطح متفاوتی از امنیت را فراهم می‌کند.

سایت‌ های کدنویسی شده و اختصاصی

سایت‌های کدنویسی شده با استفاده از زبان‌های برنامه ‌نویسی و تکنولوژی‌های وب ساخته شده و تدابیر امنیتی جدی برای محافظت از تهدیدات سایبری در آن‌ها اجرا می‌شود. برقراری امنیت در این سایت‌ها شامل استفاده از پروتکل‌های HTTPS، فایروال‌های نرم‌افزاری و بررسی و اصلاح مداوم نقاط آسیب‌ پذیر است.

گروه نرم افزاری آسمان

سایت های وردپرسی

وبسایت‌های با بستر وردپرس از رایج‌ترین انواع سایت‌ها به شمار می‌روند که دارای امکانات نامحدودی برای سفارشی سازی هستند. در این سایت‌ها، امکان استفاده از قالب‌های آماده و انواع افزونه‌های مربوط به امنیت به صورت رایگان و غیر رایگان وجود دارد. سایت‌های وردپرسی به دلیل محبوبیت بالا، هدف حملات سایبری زیادی قرار می‌گیرند؛ بنابراین برقراری امنیت در آن‌ها حیاتی است.

امنیت سایت های وردپرسی

برقراری امنیت در سایت‌های وردپرسی

توسعه دهندگان وردپرس برای برقراری امنیت در این نوع وبسایت ها از راه‌های مختلفی استفاده می‌کنند:

  • استفاده از افزونه‌های امنیتی
  • به روزرسانی منظم هسته‌ی وردپرس و افزونه‌ها
  • اجرای روش‌های احراز هویت دو مرحله‌ای
  • پشتیبان ‌گیری منظم از داده‌ها
  • محدود کردن دسترسی به فایل‌های حساس
همچنین بخوانید :  چرا سایت ها به نشان اینماد نیاز دارند؟

با این حال در صورتی که برقراری امنیت در وبسایت شما یک نیاز مبرم و ضروری به شمار می‌رود، استفاده از سایت‌های وردپرسی به خصوص استفاده از قالب‌ آماده به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود. به طور کلی امنیت سایت‌های وردپرسی پایین‌تر از سایت‌های کدنویسی است که این امر به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد.

استفاده از افزونه های وردپرسی و تاثیر آن ها در امنیت

دلیل پایین بودن امنیت در مورد سایت‌های وردپرسی، عموما به افزونه محور بودن آن‌ها برمی‌گردد. زمانی که افزونه‌ای را از بیرون به سایت خود اضافه می‌کنید و نسبت به آن هیچ اطلاعی ندارید، ممکن است ناخواسته امنیت سایت را در معرض خطر قرار دهید. در حالی که در سایت‌هایی که به صورت یکپارچه کدنویسی شده‌اند به جای افزونه‌های مخرب و ضد امنیت، آن چه را می‌بینید و به آن مطلع هستید به سایت خود اضافه می‌کنید.

تامین امنیت سایت های کدنویسی شده

تامین امنیت در سایت‌های کدنویسی شده، نیازمند به‌ کارگیری تکنیک‌های پیشرفته و بررسی‌های دقیق کدها است تا از نقاط ضعف احتمالی جلوگیری شود. استفاده از پروتکل‌های امنیتی قوی، نظارت مداوم بر ترافیک سایت و اجرای تست‌های نفوذ به صورت منظم از جمله اقدامات ضروری برای حفظ امنیت این دسته از سایت‌ها هستند. آموزش به تیم توسعه‌ دهنده در زمینه‌ی اصول امنیتی و به ‌روزرسانی مداوم سیستم‌ها نیز می‌تواند نقش مهمی در حفظ امنیت این سایت‌ها داشته باشد.

مقایسه ی امنیت در سایت های کد نویسی و وردپرسی

در حالی که سایت‌های وردپرسی مورد هدف حملات بیشتری قرار می‌گیرند، اما افزونه‌های امنیتی و به روزرسانی‌های منظم می‌توانند این سایت‌ها را ایمن نگه دارند. در مقابل، سایت‌های کدنویسی تضمین امنیت بیشتری را فراهم می‌کنند؛ زیرا کدهای آن‌ها اختصاصی بوده و دیگران کم‌تر به کدنویسی آن آگاه هستند. تنها نکته‌ی منفی در سایت‌هایی که کدنویسی شده‌اند، نیاز به تخصص بیشتر برای شناسایی و رفع آسیب ‌پذیری‌ها در این سایت‌ها است.

امنیت در طراحی سایت

توجه به امنیت در مراحل مختلف راه اندازی وبسایت

برقراری امنیت را می‌توان در چند بخش تقسیم بندی کرد:

توجه به استفاده از انواع هاست یا سرور

در فرایند بارگزاری سایت‌ها روی سرور، گاهی از سرورهای امن و قدرتمند و گاهی به دلیل صرفه‌ی اقتصادی از سرورهای عمومی استفاده می‌شود. باید توجه داشت که انتخاب سرور مناسب به شدت در امنیت سایت شما موثر است.

زیرساخت و فریم ورک وب سایت

برنامه‌نویسی سایت و تفاوت پیاده‌شدن وبسایت شما روی یک فریم ورک یا استفاده از یکسری CMS های آماده، بسیار برای برقراری امنیت سایت مهم است. استفاده از CMS های آماده‌ای که هیچ تسلط و اشرافیتی بر روی آن ندارید و دسترسی آن به بخش های سایت شما گنگ و نامفهوم است، می‌تواند یک زنگ خطر برای برقراری امنیت وبسایت شما باشد.

همچنین بخوانید :  طراحی سایت فروشگاه لوازم التحریر | ایجاد تجربه ی خرید دلپذیر

زبان برنامه نویسی و فریم ورکی که انتخاب می‌کنید روی میزان امنیتی که می‌توانید برقرار کنید تاثیر دارد. برای مثال بهره جستن از زبانphp  خام و کار کردن با فریم ورک‌هایی از این زبان مانند لاراول با دو سطح متفاوت از امنیت سر و کار دارند.

استفاده از فایروال ها

امکانات و فایروال‌هایی که شما برای سایت خود تدارک می‌بینید، ترکیبی از ساختار فنی و نکاتی‌ است که باید در مورد سرور مد نظر قرار بگیرند. با استفاده از کدنویسی عملا می‌توانید دیوارهایی امنیتی برای سایت خود ایجاد کنید که بتواند از موارد مخرب، اتک ها و حملات مختلفی که در سایت شما صورت می‌گیرد، جلوگیری کند.

برقراری امنیت پس از تحویل پروژه

پس از طراحی‌های ابتدایی و تکمیل وبسایت، روش‌های دیگری نیز برای برقراری امنیت اعمال می‌شوند:

  • تعریف نقش‌های مختلف
  • ایجاد سطوح دسترسی برای هر نقش
  • جدا سازی لینک پنل ادمین از نقش های دیگر
  • تدارک دیدن رمزهای دشوار و غیر قابل حدس

اهمیت لینک های ورود و پسورد ها

زمانی که وارد پنل ادمین سایت‌های وردپرسی می‌شوید، دسترسی به همه‌ی قسمت‌های سایت برای شما وجود دارد؛ اما هنگامی که وارد پنل ادمین یک سایت کدنویسی می‌شوید فقط به منوهای مشخص دسترسی دارید و کاربر نمی‌تواند به ماهیت و منوهای سایت دسترسی پیدا کند. از این رو لینک‌های ورود و سطوح دسترسی بسیار اهمیت پیدا می‌کنند.

نقش پسورد در امنیت سایت

دلایل استفاده از سایت‌‌ های ورد پرسی

ممکن است با پایین برشمردن امنیت در سایت‌های وردپرسی به این نتیجه‌گیری رسیده‌اید که نباید از این سایت‌ها استفاده کرد، اما این نتیجه‌گیری اشتباه است. چرا که تیم‌های فنی معمولا برای مدیریت بخش‌های مختلف وبسایت از راه‌های متفاوتی عمل می‌‌کنند و به بخش وردپرس نیز نیاز دارند.

همچنین بخوانید :  طراحی سایت در ترکیه | شرایط طراحی سایت در استانبول

امنیت بخش‌هایی از سایت که شامل پروژه‌ها، محصولات، سبدهای خرید، فاکتورها و بحث‌های مالی می‌شوند را می‌توان از طریق سایت‌هایی که کد نویسی شده‌اند تامین کرد. اما در صورتی که وبسایت شامل بخشی برای اخبار یا بلاگ باشد، برای کاهش هزینه‌های فنی می‌توان برای این قسمت از وردپرس استفاده کرد. سایت‌های وردپرسی و قالب آماده به طور کلی بیشتر برای بحث‌های بلاگ نویسی و تولید محتوا و سئو به کار می‌روند.

تفاوت عمده‌ی سایت‌ های وردپرسی و کد نویسی در امنیت

سایت‌های وردپرسی و قالب‌های آماده‌ای که از پیش طراحی شده‌اند، اصطلاحا اپن سورس تلقی می‌شوند؛ یعنی افرادی که دانش برنامه‌نویسی بیشتری دارند، می‌توانند به ماهیت و دیتابیس این سایت‌ها دسترسی پیدا کنند و این سایت‌ها را به کندی و فرایندهای آسیب زا  دچار کنند. درنتیجه‌ی این عامل، امنیت سایت‌های وردپرسی نسبت به سایت‌های کدنویسی به شدت پایین تر است.

در صورتی که بخواهید امنیت سایت برای شما حفظ شود، باید از بیس آن را کدنویسی کنید و به صورت اختصاصی طراحی کنید. گروه نرم افزاری آسمان می‌تواند از طریق تیم پشتیبانی فنی و متخصص، امکان حفظ امنیت وبسایت را برای شما فراهم کند.

سوالات متداول

چه تفاوتی در برقراری امنیت بین سایت‌های وردپرسی و کدنویسی شده وجود دارد؟

سایت‌های وردپرسی از افزونه‌های امنیتی و به ‌روزرسانی منظم استفاده می‌کنند، در حالی که سایت‌های کدنویسی نیازمند تکنیک‌های پیشرفته‌تر و بررسی دقیق کدها هستند.

چرا امنیت سایت‌های وردپرسی نسبت به سایت‌های کدنویسی پایین‌تر است؟

زیرا به دلیل اپن سورس بودن و افزونه محور بودن سایت‌های وردپرسی، این سایت‌ها بیشتر در معرض حملات سایبری قرار دارند.

چگونه می‌توان امنیت یک سایت وردپرسی را افزایش داد؟

با استفاده از افزونه‌های امنیتی، به ‌روزرسانی منظم هسته وردپرس و افزونه‌ها، احراز هویت دو مرحله‌ای و پشتیبان‌گیری منظم از داده‌ها می‌توان تا حد زیادی امنیت این وبسایت ها را افزایش داد.

مهندس مجید رضایی

مدیر ارشد بازاریابی دیجیتال / استراتژیست کسب و کار آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا